Info kutak


Neplodnost
je ozbiljan problem suvremenog društva o kojemu se nerado govori. Moderno društvo i ubrzani život odgovorni su za zanemarivanje zdravlja te kasnije planiranje obitelji. Ovdje često leže uzroci neplodnosti, stoga se problemi utvrđuju mnogo kasnije.

Neplodnost je još uvijek tabu tema, čemu svjedoče i mnoge priče. Parovi su na ovom putu najčešće sami, stoga preživljavaju teške trenutke koji negativno utječu na njih, njihov odnos i na njihovo okruženje. Parovi često podijele problem neplodnosti samo u najužem i najintimnijem krugu. Naime, parovi često doživljavaju neplodnost kao da je riječ o nečemu "što se samo njima dogodilo". Nije tako. Svaki 5. par u Hrvatskoj suočava se s istim problemom. Službena medicina definira neplodnost kao bolest. Za svaki par koji se s time suočava veliki izazov predstavlja kako održati zdrav partnerski odnos, pronaći pravi način rješavanja problema te malim promjena doći do cilja – zdrave i uspješne trudnoće.

Parovi prekasno priznaju da postoji problem.
Savjetujemo vam da obratite pažnju na neplodnost već na početku razdoblja kada planirate trudnoću. Prvi korak može učiniti muškarac analizom sjemena, to jest spermogramom; najvažniji pregled kod muškaraca. Analizom se utvrđuje količina, morfologija, odnosno oblik i pokretljivost spermija. U 30% slučajeva riječ je o muškoj neplodnosti (u 30% slučajeva riječ je o ženskoj neplodnosti i u jednakom postotku uključena su oba partnera), što muškarce posebno pogađa. Žene mogu puno učiniti redovitim ginekološkim pregledimate praćenjem vlastitog tijela. Normalan menstrualni ciklus i ovulacija ključni su. Također moramo provjeriti djelovanje štitnjače te obavijestiti liječnika o svim bolovima i krvarenjima.

Struka opisuje neplodnost kao nemogućnost da žena zatrudni nakon dvanaest mjeseci redovitih spolnih odnosa (dva do triput tjedno) bez zaštite.

Savjetujemo vam da ne čekate. Već u razdoblju kada planirate trudnoću preporučujemo zdrav stil života koji uključuje zdravu prehranu, puno relaksacije, čim manje stresa, umjerene količine alkohola i slično. Pravi je trenutak za FertilUp koji će jedinstvenom kombinacijom minerala, biljaka i antioksidansa vašem tijelu osigurati sve potrebne vitamine u jednoj kapsuli te s time brinuti o reproduktivnom zdravlju. To podrazumijeva da regulira razinu hormona ženskog tijela, ključnih za normalan menstrualni ciklus. Kod muškaraca, kombinacija sastojaka povećava količinu i kakvoću spermija, sve s ciljem pospješivanja začeća. FertilUp je potpuno prirodna dopuna prehrani koja vam može samo pomoći. Iako ne čini čuda, osigurava unos svih potrebnih sastojaka za zdrav reprodukcijski sustav para. Također osigurava bolje opće stanje i raspoloženje, osnovni uvjeti uspješne trudnoće.


KLJUČNI UZROCI NEPLODNOSTI I FERTILUP KAO RJEŠENJE
:

neplodnost Smetnje ovulacije

U slučaju problema s ovulacijom i nepravilnog ciklusa, planiranje trudnoće može biti pravi izazov. Problem je određivanje dana ovulacije. Osim toga, ovulacija nije uvijek prisutna ili pak nije uopće prisutna. Naime, riječ je o posljedici poremećene hormonske ravnoteže. U takvim slučajevima, liječnici najčešće prepisuju lijek Clomid, kojeg u Hrvatskoj vrlo dobro poznajemo. Clomid potiče ovulaciju i uklanja nepravilnosti ciklusa. Naime, postoje i nuspojave poput suhoće rodnice i višeplodne trudnoće u čak 10% trudnoća. Problem suhe rodnice je da sluz vrata maternice predstavlja osnovu, odnosno put kojim sjeme putuje do jajne stanice. Pomanjkanje sluzi može spriječiti začeće.

Ako razmišljate o umjetnom lijeku za bolju rodnost, savjetujemo vam da ponajprije pokušate FertilUp, posebno popularan kod žena s nepravilnim ciklusima. Prema svjedočenjima kupaca, FertilUp im je regulirao ciklus i hormonsku ravnotežu te pospješio začeće.

neplodnost Policistični jajnici (PCOS)

Sindrom policističnih jajnika (PCOS) i neplodnost često su znatno povezani. Kod PCOS značajna je hormonska neravnoteža koja uzrokuje smetnje ovulacije. PCOS također uzrokuje ciste na jajnicima, neredovite menstruacije, prekomjernu dlakavost i debljinu. Kod žena s PCOS, dopuna prehrani FertilUp pokazala je odlične rezultate, s obzirom da se temelji na reguliranju ženskih hormona i menstrualnog ciklusa. Žene svjedoče da im je FertilUp normalizirao ciklus i ovulaciju. Osim toga, smanjili su se menstrualni bolovi, a neke su čak i zatrudnjele prirodnim putem.

neplodnost Endometrioza

Endometrioza je stanje u kojemu sitni komadi tkiva iz unutarnje maternične sluznice (endometrij), preko jajovoda, putuju i namjeste se unutar i oko organa trbušne šupljine, uključivši jajnike, jajovode, rektum i mjehur.
Neke se žene pritom žale na jake menstrualne grčeve, kronične bolove u križima ili zdjelici, bolove tijekom spolnog odnosa ili bolno uriniranje tijekom menstruacije. Neke nisu toga svjesne dok im liječnik ne postavi dijagnozu. Na žalost ne postoji idealan lijek za endometriozu. Neki preporučuju trudnoću, s obzirom na pauzu u menstrualnom ciklusu, iako upravo endometrioza smanjuje mogućnosti trudnoće. Svi lijekovi se temelje na principu da dovedemo tijelo do stanja trudnoće ili pak menopauze.

FertilUp za žene nije lijek koji će ukloniti endometriozu, ali će zasigurno pospješiti začeće.

neplodnostMuška neplodnost, baš kao i ženska, pogađa približno trećinu populacije. Muška neplodnost se izražava količinom spermija (preko 20 milijuna/ml), njihovom pokretljivošću (najmanje 50%) te oblikom, odnosno morfologijom. Sve navedeno prikazuje se na spermiogramu koji služi za analizu sjemena. Što je više spermija u ejakulatu, što su pokretljiviji te što ih je više pravilnog oblika, to će lakše doći do jajašca te će ga lakše oploditi.

Na neplodnost utječu brojni zdravstveni čimbenici i utjecaji iz okoline kao što je stil života pojedinca. U problematične uzročnike neplodnosti ubrajamo:

 • varikokela (proširenje vena u kožnatim vrećicama u kojima su smješteni testisi),
 • infekcije (spolno prenosive bolesti),
 • problemi s ejakulacijom (retrogardna ejakulacija, odnosno izbacivanje sjemena u mjehur),
 • testisi koji se ne spuštaju
 • uvrnuti testisi
 • hormonalna neravnoteža
 • kromosomske nepravilnosti
 • celijakija(nepodnošljivost organizma na gluten)
 • operacije itd.

Često razlozi neplodnosti leže u stilu života i vanjskim utjecajima. Moderan i manje zdrav način života imaju značajan utjecaj na kvalitet sperme, pogotovo zbog slijedećih faktora:

 • temperatura (česta upotreba saune, tijesna odjeća i donje rublje, neregularno sjedenje itd.),
 • kemikalije (pesticidi, herbicidi itd.),
 • prisutnost estrogena u hrani,
 • radijacija
 • konzumiranje alkohola
 • pušenje
 • pretilost
 • stres


FertilUp za muškarce pomaže poboljšati količinu, pokretljivost i morfologiju spermija. Sadrži sve ključne vitamine (posebno su izraženi vitaminu C, cink i L- karitin), biljke i antioksidanse koji dokazano povećavaju broj sjemena i njihovu pokretljivost. Prve promjene ćete primijetiti već nakon jednog mjeseca. Poboljšat će se opće zdravstveno stanje i libido.


SAVJETI ZA VEĆU PLODNOST:

neplodnost Savjeti za muškarce:

 • učinite spermogram. S uputnicom izabranog liječnika ili ginekologa možete ga učiniti tek nakon 12 mjeseci neuspješnog začeća, stoga savjetujemo privatnu ordinaciju
 • ukoliko spermogram pokazuje slabu kakvoću sjemena, brinite o zdravom načinu života (zdrava prehrana, prestanite pušiti, konzumiranje alkohola u umjerenim količinama, život s čim manje stresa itd.)
 • zbjegavajte usku odjeću (veća temperatura negativno utječe na razvoj sjemena)
 • uzimajte FertilUp za muškarce. S prirodnom formulom izabranih vitamina, minerala, biljaka i aminokiselina, FertilUp povećava broj te poboljšava pokretljivost i morfologiju spermija.
 • sperma dozrijeva otprilike 3 mjeseca, što znači da su rezultati zdravog života i uzimanja dopune prehrani FertilUp za muškarce očitiji nakon 3 mjeseca
neplodnost Savjeti za žene:
 • redovno provjeravajte stanje ovulacije ovulacijskim testovima. Ovulacija je ključna za začeće
 • ukoliko vaša ovulacija nije redovna, odnosno nije prisutna, brinite o zdravom načinu života (zdrava prehrana, prestanite pušiti, konzumiranje alkohola u umjerenim količinama, život s čim manje stresa itd.)
 • redovito posjetite vašeg izabranog ginekologa (uzimanje brisa i ultrazvuk)
 • uzimajte FertilUp za žene. Ostvarivši hormonsku ravnotežu u ženskom tijelu te optimalnih uvjeta za začeće, FertilUp povećava mogućnosti trudnoće


FERTILUP I UMJETNA OPLODNJA:

oploditevU slučaju (također) muške neplodnosti, specijalisti će vam preporučiti umjetnu oplodnju (unutar ili izvantjelesnu). Izvantjelesna oplodnja temeljna je metoda oplodnje pomoću biomedicine kojom zaobilaze jajovode. Muške i ženske spolne stanice spajaju se izvan tijela.

Vrijedno je pokušati sve mogućnosti začeća prirodnim putem. Srećom postoji rješenje - osim zdravog načina života, savjetujemo vam 3-mjesečno uzimanje FertilUp-a. Umjetna oplodnja predstavlja zadnju opciju. Vrlo je naporan postupak za žensko tijelo koji uključuje razne krvne pretrage, razne injekcije i jake lijekove. Prije donošenja konačne odluke o umjetnoj oplodnji, mnogi se parovi odlučuju za dopunu prehrani FertilUp. Provjerite mišljenja zadovoljnih stranaka.

Ako je problem neplodnosti duže vrijeme prisutan te, prema savjetu liječnika, odlučili ste se za postupak umjetne oplodnje (IVF), preporučujemo vam da posebnu pozornost obratite kakvoći spermija, jedan od ključnih čimbenika uspješne oplodnje i transfera. Prije i tijekom postupka, neka partner brine o zdravom načinu života i redovito uzima FertilUp za muškarce. Negativan rezultat umjetne oplodnje uvijek je bolno iskustvo, stoga je vrijedno učiniti sve što je u našoj moči.


Vse pravice so pridržane © 2012. Sign in
Izdelava: MMstudio