Uslovi poslovanja

1. Uvod

Opći uslovi internet trgovine Fertilup sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Korisnik jest osoba koja koristi naš sistem, to jest kupac u internet trgovini; u nastavku kupac. Opći uslovi poslovanja uređuju djelovanje internet trgovine Fertilup, prava kupaca te poslovni odnos između ponuđača i kupca.

2. Narudžba

U roku 24 sata od prosljeđivanja narudžbe, kupac prima na e-mail potvrdu o narudžbi. Kupac može otkazati narudžbu u roku dva sata od primitka potvrde o narudžbi. Pritom obavještava ponuđača putem elektronske adrese: info@fertilup.ba Ukoliko kupac ne otkaže narudžbu u dogovorenom roku, ugovor o kupovini proizvoda između kupca i ponuđača smatra se sklopljenim. Ponuđač u dogovorenom roku priprema i šalje pošiljku. Ugovor (narudžba) pohranjena je na poslužitelju ponuđača u elektronskom obliku. Kupcu je dostupan temeljem dopisa na elektronsku poštu ponuđača: info@fertilup.ba Za provjeru podataka ili osiguravanja tačnosti dostave, kupac može nazvati ponuđača na njegov kontakt telefon ili ga kontaktirati na elektronsku adresu: info@fertilup.ba.

Navođenje tehnoloških sredstava koje omogućuje prepoznavanje i popravljanje grešaka prije samog prosljeđivanja narudžbe: Pregled košarice dostupan je tijekom posjećivanja internet stranice Fertilup. Prije samog prosljeđivanja narudžbe, kupcu je omogućen pregled narudžbe u potpunosti, kao i mogućnost povrata na internetsku narudžbu i izbrisati neželjene proizvode.

3. Dobavni rok i dostava

Ponuđač pakuje i šalje proizvod najkasnije u roku 2 radna dana od prosljeđivanja narudžbe. Partner za dostavu je  BH Pošta. Predviđeni službeni rok dostave jest 2-5 radnih dana. Ukoliko kupac ne zaprimi paket u roku 7 radnih dana, o tome mora obavijestiti ponuđača putem elektronske pošte: info@fertilup.ba.

4. Trošak dostave

*Za narudžbe koje iznose više od 150,00 KM nudimo Vam besplatnu dostavu.*U ponudi besplatne dostave nije uračunata naknada za prijenos novca.*Plaćanjem predračunom (internet bankarstvom, općom uplatnicom) plaćate najnižu naknadu za prijenos novca.*Plaćanjem kreditnim karticama preko PayPal servisa ne plaćate naknadu za prijenos novca.*Kod plaćanja pouzećem BH Pošta obračuna naknadu za prijenos novca. Tačan iznos naknade za prijenos novca putem BH Pošte provjerite na stanicama BH Pošte www.posta.ba . Naknada za prijenos novca poštanskom uputnicom iznosi cca. 3,75 posto od iznosa otkupnine. Tačan iznos naknade za prijenos novca BH Pošte provjerite na stanicama www.posta.ba . *Kod poste restante narudžbi BH Pošta zaračunava ležarinu. Detaljnije informacije o cijeni poštanskih usluga možete dobiti u najbližem poštanskom uredu ili na web stranici BH Pošte. 


5. Cijene

Cijene proizvoda izražene su u BAM i ne uključuju PDV (17%) jer poduzetnik nije u sistemu PDV-a. Cijene vrijede u trenutku prosljeđivanja narudžbe i nemaju unaprijed određene valjanosti. Cijene ponuđač ima pravo promjeniti bez prethodne obavijesti. Ponuda vrijedi do rasprodaje zaliha.

6. Plaćanje

Ponuđač omogućuje slijedeće načine plaćanja:

Kod plaćanja pouzećem, ponuđač šalje izrazito diskretno pakiranu preporučenu pošiljku s otkupnom vrijednošću. Plaćanje proizvoda i troškova dostave vrši se na pošti, prilikom preuzimanja pošiljke, ili pak kod kuće, neposrednim plaćanjem djelatniku pošte. Ponuđač vam također omogućuje plaćanje internet bankarstvom prema predračunu ili kreditnim karticama putem PayPal servisa za plaćanje.

7. Otkazivanje narudžbe

Kupac može otkazati narudžbu u roku dva sata od primitka potvrde o narudžbi. Pritom mora obavijesti ponuđača putem e-maila. Ukoliko kupac ne otkaže narudžbu u dogovorenom roku, ugovor o kupnji proizvoda između kupca i ponuđača smatra se sklopljenim.

8. Pravo otkazivanja kupnje i povrat robe 

Za proizvode internetske trgovine vrijede jamstveni uvjeti u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Prema ovom zakonu, u roku četrnaest dana od primanja robe, kupac može obavijestiti ponuđača o otkazivanju Ugovora. Pritom nije potrebno navesti razloge. Kupac je obvezan vratiti primljenu robu na adresu ponuđača u roku 30 dana od otkazivanju Ugovora. Roba mora biti neoštećena i u istoj količini (kao u trenutku primitka). Povrat primljene robe ponuđaču u roku 14 dana od primitka, bez obavijesti o otkazivanju ugovora, smatra se otkazivanjem Ugovora. Ponuđač vraća uplaćeni iznos i moguća preostala plaćanja u roku 30 dana od primitka poruke o otkazivanju ugovora.

9. Ograničenje odgovornosti

Ponuđač ne odgovara za sadržaj mišljenja o proizvodima od strane korisnika internetske stranice. Mišljenja i ocjene proizvoda ne moraju biti stajališta uredništva internetske stranice fertilup.ba

Premda se ponuđač trudi osigurati detaljne fotografije prodajnih artikala, sve su fotografije simbolične. Fotografije ne jamče svojstva artikla.

Ponuđač pridržava pravo promjena uvjeta poslovanja, bilo kada i na bilo koji način, bez obzira na razlog i bez prethodnog upozorenja.


10. Zaštita osobnih podataka

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, ponuđač se obvezuje da će trajno štititi sve osobne podatke korisnika. Ponuđač će osobne podatke koristiti isključivo za potrebe ispunjavanja narudžbe (pošiljanje informativnog gradiva, ponuda, računa) i za ostalu potrebnu komunikaciju. Podaci o korisniku se ni u kojem slučaju neće prosljeđivati neovlaštenim osobama. Ponuđač primjenjuje odgovarajuća tehnološka i organizacijska sredstva za zaštitu prijenosa, pohranjivanje osobnih podataka i plaćanja. Ponuđač pritom upotrebljava 128-bitni SSL certifikat.


11. Pritužbe i sporovi

Ponuđač poštuje važeće zakone o zaštiti potrošača i dužan je uspostaviti učinkovit sustav pregledavanja pritužbi. U slučaju problema, kupac može kontaktirati ponuđača telefonom, putem elektroničke pošte ili pismeno, na adresu poduzeća. Ponuđač će u roku pet radnih dana potvrditi primitak pritužbe i obavijestiti kupca o daljnjem postupku. Ponuđač će učiniti sve da se mogući sporovi riješe sporazumno.


Upravljač internetske stranice:

FertilUp Bosna i Hercegovina 

Elektronska pošta: info@fertilup.ba

Telefonski broj: 061 703 155Vse pravice so pridržane © 2012. Sign in
Izdelava: MMstudio